Perjantai 18.8.2006
Viides matkani Rethymnoniin alkoi jo hyvissä ajoin torstaina, kun ei enää jaksanut odottaa kellon liikkumista kotona. Onneksi Turussa oli menossa Taiteiden Yö ja siellä saimme hiukan aikaa tapettua... puoli kahdelta perjantaiaamuna lopulta hypättiin taksiin ja siirryimme linja-autoasemalle. Bussimatka Helsinkiin meni melko uneliaissa merkeissä, vaikka samasta autosta löytyi myös Rhodokselle matkalla olevia tuttuja...

 

Lentokentällä oltiin hiukan ennen viittä aamulla. Lähtöselvitykseen päästiin suoraan ja sitten olikin aamukahvin aika. Koneeseen päästiin ihan aikataulun mukaisesti ja silloin vielä luultiin, että lähtökin tapahtuu ajallaan, mutta... Ensimmäinen kuulutus koski lentoaikataulua - lähtö myöhästyisi kuitenkin tunnin verran Heraklionin kentän ruuhkien takia! Siinä me sitten istuttiin ja odoteltiin ajan kulumista, kun ei muutakaan mahdollisuutta ollut. Lopulta päästiin lähtemään ja matka todellakin alkoi!

 

Lentomatka meni kohtuullisen mukavasti aamupalalihapullia, juustokakkua ja ratatouillea syöden sekä Wallace & Groomitin kanin kirousta katsellen... toki lomanalottajaisviskikin tuli nautittua :)

 

Vajaa tunti oltiin myöhässä Heraklioniin laskeuduttaessa... kentältä selvittiin ulos kohtuullisen nopeasti, sitten vaan bussiin ja παμε! Matkan kentältä kotiin minä pongailin tuttuja maisemia ja nautin ollessani taas matkalla kesäkotiini!
Reilun tunnin ajomatkan jälkeen bussi seisahtui rantakadulle ja seuraavassa hetkessä olin Monan ja Παντελις:in halattavana ja istumassa mehulasi kädessä altaan reunalla :)

 

Saatiin huone 113 altaan vierestä. Sen verran maltettiin sisällä olla, että saatiin matkalaukut purettua. Sitten uikkarit päälle ja molskahdus altaaseen. Välillä maltettiin nousta ylös, käydä kaupassa ja nauttia myöhäinen fetasta, tomaateista ja rypäleistä koostuva lounas parvekkeella. Loppupäivä meni altaalla ihmetellen säätiedoituksen lupailemia yli 40 asteen lämpötiloja ja nautiskellessa elämästä.

 

Alkuillasta valvottu edellisyö meinasi rupea kostautumaan, joten jo kahdeksan aikoihin oltiin lähdössä syömään. Suuntana oli Tropical ja Κοσταςin tekemä herkullinen moussaka. Saatiin tehtyä tilaus, juotua reissun ekat ouzot, niin kylän pimensi sähkökatkos! Aikamme pimeyttä ihmeteltyämme tuli K. pyytämään uutta tilausta, kun moussakaa on vaikea valmistaa ilman sähköä... ruoka vaihtui sitten souvlakiin, saganakit sentään onnistui! Ruoka oli edelleenkin loistavaa ja sitä oli taas annoksessa sen verran, että kotiin kävely oli melkein pyörimistä...
Täysi vatsa ja unen puute aiheutti sen, että matkaajat simahtivat ennen puolta yötä...

 

    Perjantai

    Lauantai

    Sunnuntai

    Maanantai

    Tiistai

    Keskiviikko

    Torstai

    Perjantai

    Lauantai

    Sunnuntai

    Maanantai

    Tiistai

    Keskiviikko

    Torstai

    Perjantai

    Etusivu

    Valokuvat

    Rethymnon 2005

    Rethymnon 2004

    Vieraskirja

    kauaspois.net

 

     Valid HTML!