Perjantai 1.9.2006
Aamulla parvekkeen oven avaaminen sai aikaan hämmästyneen ilmeen, sillä taivas oli synkkien pilvien peitossa ja tuuli oli suorastaan kova! Ei ollutkaan niin kaukaa haettu idea, että taivaskin itkee poislähtöämme!

 

Viimeiset tavarat sulloin laukkuun, aurinkoisesti hymyilevälle Μουζα:lle tipit yöpöydälle ja sitten ulos. Kameran kanssa singahdin vielä rantaan ottamaan viimeiset valokuvat, sitten viimeiselle frapeelle ja nauttimaan Πεδρος:in tarjoamasta tiropitasta... aamupalan jälkeen oli sitten enää vuorossa se reissun pahin osuus, eli jäähyväiset Monan kanssa... tämän reissun viimeisen kerran kuulin jo niin tutut sanat γλιγα μου... Viimeisen kerran oli käytössä myös lause Καλο χειμωνας... halausten ja suukkojen jälkeen rantatielle kamojen kanssa ja bussiin :(

 

Bussimatka Heraklioniin oli kovin vaisu... Airan tietokilpailu ei oikein jaksanut innostaa eivätkä maisematkaan... oli just sellanen kotimatkafiilis, jolloin tuntuu, että pakahtuu ikävään, vaikkei vielä ole edes kunnolla lähtenytkään...

 

Lentokentällä oli täysi kaaos, joten jonoissa saatiin aikaa kulumaan ihan reilusti aikaa. Ja aikaahan meillä todellakin oli, sillä kone oli lähdössä tunnin ja vartin myöhässä... välillä kyllä jo monitorit näyttivät ajaksi klo 15, mutta onneksi se ei sentään pitänyt paikkaansa!
Koneessa päädyin istumaan S:n ikkunapaikalle ja suurin osa kotimatkasta menikin ikkunasta ulos tuijotellessa. Ekaa kertaa istuin koneen vasemmalla puolella ja selkeän sään ansiosta näin mm. Korinttin kanavan! Oli ehdottomasti kotimatkan paras hetki!!!
Jauhelihapuikuloita ja röstiperunaa sekä jälkkäriksi omenapiirakkaa... ruoka vaan oli jostain syystä kylmää. Leffana oli Karvanaama, jota katselin toisella silmällä aina välillä, kun maisema ikkunasta jäi pilveen...

 

Helsinkiin laskeuduttiin klo 17.15 ja seuraavat 45 minuuttia odoteltiin laukkuja toisen meistä ollessa kovinkin kärsimätön, kun kerran tiesi kuka ikkunoiden takana on... siinä sitten vielä viimeiset hyvästelyt matkakaverien kanssa ja sitten ovesta ulos. Enpä olisi uskonut, että painavaa matkalaukkua voi niinkin kovin kuljettaa, kuin mitä S:n laukku liikkui hänen löytäessään tutut kasvot kentältä :)

 

Kotimatkalla pysähdyttiin Lahnajärvelle kahville, jossa koin ensimmäisen kulttuurishokin - miten voi kahvi ja sämpylä maksaa 4,80 € ???
Kello oli lopulta melkein 21, kun vihdoin ja viimein kotioven avasin... matkaa oli siihen mennessä tehty 12,5 tuntia!

 

    Perjantai

    Lauantai

    Sunnuntai

    Maanantai

    Tiistai

    Keskiviikko

    Torstai

    Perjantai

    Lauantai

    Sunnuntai

    Maanantai

    Tiistai

    Keskiviikko

    Torstai

    Perjantai

    Etusivu

    Valokuvat

    Rethymnon 2005

    Rethymnon 2004

    Vieraskirja

    kauaspois.net

 

     Valid HTML!