Torstai 26.8.2004

Maaliskuussa varattu matkani Rethymnoniin, Kreetalle alkoi sateisesta Turusta aamuyöstä kolmen aikaan, jolloin hyppäsin bussiin ja matkasin Hki-Vantaan lentokentälle. Meikäläisen lennot jostain syystä lähtee aina aikaisin aamulla, tällä kertaa kone Haniaan lähti klo 06.50.

Pientä matkakuumetta oli, sillä ekaa kertaa olin varannut pelkät lennot, enkä ollut valmismatkalla. Hotelli Retystä oli toki jo varattu etukäteen ja Zanniksessa odotettiin mua. Bussiaikataulut Haniasta Retyyn oli printattuna laukussa, kaupunki on tuttu entuudestaan, joten mitään syytä jännittämiseen ei ollut...

Bussi oli lentokentällä 05.20 ja pääsin suoraan lähtöselvitykseen. Kentällä ei muutenkaan jäänyt pahemmin huinimisaikaa, sillä koneeseen päästiin melkein heti. Koneen tosiaan PITI lähteä 06.50. mutta siihen aikaan tuli kuulutus, että toisen moottorin jäähdytys ei toimi ja sitä ruvettiin sitten korjaamaan... meitä ei kuitenkaan päästetty koneesta pois, joten siinä sitä sitten istuttiin ja nautittiin Finnairin meille tarjoamasta tuoremehusta. Lopulta kone lähti klo 08.30 eli tunnin ja 40 minuuttia myöhässä!

Mulla oli ikkunapaikka riviltä 12, joten pystyin hyvin seuraamaan maisemia alapuolella, sillä pilviä ei pahemmin ollut. Aamupalaksi meille tarjottiin munakasrulla ja barbeque-pihvi tomaattikastikkeella. Siinä kohtaa aamupala oli jo todella tarpeeseen, joten murustakaan ei tarjottimelle jäänyt :)

Haniaan laskeuduttiin 12.05, lämpötilan ollessa +32! Sain tavarani melkein heti, melkein juoksin kentältä ulos ja taksiin. Taksikuski ajoi kunnon haipakkaa bussiasemalle, kun ilmeisesti tiesi mihin aikaan Retyn bussi oli lähdössä. Just ja just ehdin lipun ostamaan, niin bussi lähti. Siinä kohtaa ensimmäistä kertaa ehti vetämään henkeä ja toteamaan, että olen tosiaankin Kreetalla ja matkalla "kotiin". Tuntia myöhemmin olin jo Retyn bussiasemalla, josta hyppäsin paikallisbussiin. Noin vartin päästä olin Perivolian kylässä ja Monan halauksessa hotellin aulassa. Oli kuin kotiinsa olis tullut!!

Mona ja Smaragdi

Mona kuskas mut ja kaikki tavarat mun huoneeseen, joka oli "reppurihuone" alakerrassa. Sijainti olikin sitten se ainoa asia, mikä mun huoneen muista yksiöistä erotti. Iso siisti huone, keittonurkkaus, raikas kylppäri, telkkari ja siellä oli jopa kukkakimppu pöydällä odottamassa... Ilmastointikin kuului mukavuuksiin, eli olin ihan myytyä naista heti :) Mun "home away from home" oli kaikkiaan paras huone, jossa olen ikinä Kreikassa majaillut.

Maisema terassilta

Suihkun ja tavaroitten purkamisen jälkeen kömmin ylös vaihtamaan kuulumisia Monan kanssa ja juomaan lomani ekan frappeen. Siinä sitten juoruttiin oikein urakalla, kunnes löysin sen verran energiaa, että jaksoin poiketa kaupassa hakeen jotain juotavaa ja pientä purtavaa seuraavaksi aamuksi. Pitkä päivä vaati kyllä veronsa, joten lähdin kohtuullisen aikaisin perinteisesti Entasikseen syömään jo perinteeksi muodostuneen ekan illan menuun eli saganakin ja moussakan. Ihan yhtä perinteisesti M. jaksoi tanssia pitkin katuja ja pyöritellä ruokalistaa sormenpäässä... Kotimatkalla bongasin vielä lisää tuttuja, viiden vuoden tauon jälkeen Y. oli töissä Irinissä! Vilkutin vaan kadun yli, en jaksanut mennä moikkaamaaan...


Kirsi 2004 © All Rights Reserved